• Οικονομία

    Στο 3,5% το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

    • NewsRoom


    Στο 3,5% κινήθηκε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ για τον μήνα του Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Εργασίας.

    Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα παρέμενε σταθερό στο 3,6%, ωστόσο τα νέα δεδομένα ανέτρεψαν ελαφρώς τις προσδοκίες τους.

    Ειδικότερα, οι συνολικές θέσεις εργασίας εκτός των γεωργικών επαγγελμάτων αυξήθηκαν κατά 187.000 τον Ιούλιο με τους αναλυτές να αναμένουν 200.000.

    Η  μεγαλύτερη άνοδος στις θέσεις εργασίας σημειώθηκε στην υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική βοήθεια, τις οικονομικές δραστηριότητες και το εμπόριο χονδρικής.

    Τόσο το ποσοστό ανεργίας όσο και ο αριθμός των ανέργων που άγγιξε τα 5,8 εκατομμύρια, άλλαξαν ελάχιστα τον Ιούλιο.

    Το ποσοστό ανεργίας είναι ελαφρώς υψηλότερο από το ιστορικό χαμηλό του 1969. Ο μέσος ωριαίος μισθός αυξήθηκε κατά 0,4% σε επίπεδο μήνα και κατά 4,4% σε επίπεδο έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,3% σε επίπεδο μήνα και 4,2% σε επίπεδο έτους.

    Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό διατηρήθηκε στο 62,6% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

    Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία για τον Ιούνιο, μειώνοντας τις νέες θέσεις εργασίας κατά 24.000 στις 185.000, καθώς και τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας του Μαΐου, οι οποίες πλέον διαμορφώνονται στις 281.000, μειωμένες κατά 25.000 από την προηγούμενη εκτίμηση.

    Διαβάστε επίσης:

    BMW: Άλμα 28% στα κέρδη EBIT το β’ τρίμηνο – mononewsTV

    Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 29.217 στρατιωτικούς

    ΕΕΤ: Μειώνεται η επιτοκιακή ψαλίδα μεταξύ νέων δανείων και καταθέσεων



    ΣΧΟΛΙΑ