• Mononews TV

    BMW: Άλμα 28% στα κέρδη EBIT το β’ τρίμηνο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους συνολικά η BMW, καθώς αναμένει βελτίωση της διαθεσιμότητας των πολυτελών οχημάτων της το β’ εξάμηνο, ενώ βελτίωσε και την πρόβλεψη για τις παραδόσεις, λόγω την αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

    Τα κέρδη του ομίλου προ τόκων και φόρων (EBIT), αυξήθηκαν 28% στα 4,34 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για αποτέλεσμα 4,23 δισ. ευρώ.

    Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων αναμένει τώρα «στιβαρές» πωλήσεις φέτος, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκαν κατά το α’ εξάμηνο σε σχεδόν 153.000, αντιπροσωπεύοντας το 13% των παραδόσεων.

    Το τελευταίο τρίμηνο, οι δαπάνες ανάπτυξης, αυξήθηκαν κατά 19% στα 1,84 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), καθώς η εταιρεία εστίασε στην ηλεκτροδότηση του στόλου της.

    Όπως υποστηρίζει, το νέο sedan της Σειράς 5 και το ηλεκτρικό αδερφάκι του, το i5, θα συμβάλουν στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Το επίπεδο του ενδιαφέροντος των αγοραστών για τα EV σημαίνει ότι η BMW «επενδύει περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί στην παγκόσμια αύξηση της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Walter Mertl.

    Ωστόσο, παρόλο που η ζήτηση για τα πολυτελή οχήματά της παραμένει ισχυρή, η BMW προειδοποίησε για αυξημένο κόστος που αφορά τα ανταλλακτικά και μειώνει τις ταμειακές ροές της, ενώ αναφέρει επίσης ζητήματα logistics ως περιορισμό στα σχέδιά της.

    Οι μετοχές υποχώρησαν 1,4% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις στην Φρανκφούρτη.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ