• Οικονομία

    Στην ολομέλεια του ΣτΕ η λειτουργία της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών


    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ ) θα κριθεί η λειτουργία της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

    Την ακύρωση του νόμου και της υπουργικής απόφασης βάσει των οποίων συστάθηκε, έχει ζητήσει η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων.

    Με την προσφυγή της στο ΣτΕ υποστηρίζει ότι η σύσταση της επιτροπής προσκρούει σε σειρά συνταγματικών διατάξεων καθώς:

    – ουσιαστικά αντικαθιστά το έργο της Δικαιοσύνης
    -μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ενώ το Σύνταγμα απαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς να παρέχουν κάθε άλλη μισθωτή υπηρεσία και να ασκούν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

    Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. 127519/6.11.2020 απόφασης του υπουργού Οικονομικών και κατά του άρθρου 16 του νόμου 4714/2020 που αφορά τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας.

    Με τις ρυθμίσεις, ο φορολογούμενος που έχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμείς διαφορές από πράξη επιβολής φόρου ή προστίμου λόγω παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, μπορεί να υποβάλει αίτηση ενώπιον της νέας επιτροπής με αίτημα την εξώδικη επίλυση της διαφοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ