• Οικονομία

    Σταϊκούρας σε Eurogroup: Επόμενη πρόκληση η εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    «Χτίζεται» το παγκόσμιο φορολογικό σύστημα

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας (ΑΠΕ)


    Ως τη μέγιστη πρόκληση για τη χώρα ανέδειξε την εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

    «Η γρήγορη και η αποτελεσματική εφαρμογή 68 μεταρρυθμίσεων και 106 επενδύσεων, που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως το ελληνικό σχέδιο θα εγκριθεί και τυπικά από το αυριανό Ecofin.

    «Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το NextGenerationEU θα βελτιώσει σημαντικά αυτήν τη διαδικασία. Η έγκριση των 12 εθνικών σχεδίων ανθεκτικότητας και ανάκαμψης, είναι μια σημαντική συλλογική επιτυχία. Χαίρομαι που το ελληνικό σχέδιο είναι μεταξύ αυτών. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα θα προσθέσει στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εφορία: Επανένταξη στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων με απόφαση Βεσυρόπουλου

    Κριστίν Λαγκάρντ: Προβλέπει νέες αλλαγές στην πολιτική της ΕΚΤ σε 10 ημέρες

    Τουρισμός για όλους – Θεοχάρης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση



    ΣΧΟΛΙΑ