• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Έρχονται μόνιμες μειώσεις φόρων – Πόσο θα πέσει το ΑΕΠ το καλοκαίρι

    • Contributor
    Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης για τα κορονοχρέη – Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Ένας μήνας επιπλέον lockdown ή με εμπόδια σε αεροπορικές μεταφορές είναι περίπου 2,4%-3% του ΑΕΠ, υπογράμμισε ο υπ. Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, νωρίτερα την Τετάρτη.

    Μάλιστα τόνισε ότι μπορεί να υπερβαίνει το 3% τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ειδικά στην Ελλάδα, η οποία έχει έμφαση στον τουρισμό.

    Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για μόνιμη μείωση φόρων από τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη για την οποία έχει γράψει το mononews.gr.

    Ο ίδιος μίλησε για την υλοποίηση των επόμενων πακέτων μέτρων στήριξης που θα πραγματωθεί σε δύο στάδια: Άμεσα με στόχο τη στήριξη κλάδων που δέχονται μεγάλο πλήγμα κατά τη θερινή περίοδο , στον τουρισμό, στην εστίαση κ.ά. και τον Σεπτέμβριο – ανάλογα με τις εξελίξεις στην οικονομία και στην υγεία – την υλοποίηση ενός οριζοντίου ευρύτερου πακέτου μόνιμων μέτρων.

    Ακόμα, δεν απέρριψε ότι μέσα στα σχέδια τα οποία εξετάζει η κυβέρνηση είναι η πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ και της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πιθανότερο είναι οι φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εφαρμοστούν φέτος και πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ