• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Δεν αλλάζει το μοντέλο επιδότησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας


    «Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Νταβός.

    Ο υπουργός Οικονομικών, που έχει μεταβεί στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ανταποκριτές του Mega, έβαλε τέλος στις φήμες περί αλλαγής του μοντέλου επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

    Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών εντός Φεβρουαρίου.

    «Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό πέτυχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός.

    Ενίσχυση ευάλωτων ενήμερων νοικοκυριών

    «Τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα ξεκινήσει η πλατφόρμα στο τραπεζικό σύστημα για να ενισχυθούν ευάλωτα ενήμερα νοικοκυριά με στεγαστικό δάνειο ή με ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία, έτσι ώστε, η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους να επιβεβαιώσει ότι τα νοικοκυριά αυτά είναι ευάλωτα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός, η επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων των δικαιούχων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα έχει χρονικό ορίζοντα 12 μηνών, ενώ η επιδότηση της αύξησης των δόσεων κατά 50% θα γίνει «αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ