• Οικονομία

    S&P: Δεν προχώρησε σε νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

    • NewsRoom
    S&P: Δεν προχώρησε σε νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας


    Την επιλογή να μην προχωρήσει σε δημοσιοποίηση νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, όπως ήταν αναμενομενο, επέλεξε η S&P Global Ratings,  με τον οίκο να επιλέγει να τηρήσει στάση αναμονής για το επόμενο έτος.

    Η S&P είχε προχωρήσει ήδη σε μια αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας  τον περασμένο Απρίλιο στο “ΒΒ” με θετικές προοπτικές.

    Κάπως έτσι, επιβεβαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν πως θα ήταν υπερβολική μια νέα αναβάθμιση μέσα στον ίδιο χρόνο. Αντίθετα, πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια κίνηση από τη Moody’s η αξιολόγηση της οποίας αναμένεαι στις  19 Νοεμβρίου. Μάλιστα, η Moody΄s ολοκλήρωσε στις 19 Οκτωβρίου την περιοδική αναθεώρηση μιας ομάδας αξιολογήσεων της που περιελάμβαν και αυτή της Ελλάδας.

    H Moody’s αξιολόγεί μέχρι σήμερα την πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας στο Ba3. που είναι η πιο αυστηρή βαθμολογία από τους υπόλοιπους μεγάλους οίκους.  Η Moody΄s  έχει καταγράψει μια  ισχυρή δυναμική στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επιφέρει απτή πρόοδο σε τομείς. Κάνει επίσης λόγο για το πολύ υψηλό χρέος το οποίο όμως εξισορροπείται από την καλή δομή του, με χαμηλά επιτόκια και πολύ μεγάλη περίοδο λήξης, αλλά και στην ευαισθησία που σχετίζεται με κινδύνους στον τραπεζικό τομέα.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones – Βουτιά για Intel και Snap, έσπασε το όριο των 900 δισ. η αξία της Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ