• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones – Βουτιά για Intel και Snap, έσπασε το όριο των 900 δισ. η αξία της Tesla

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones με ώθηση από την American Express - Βουτιά για Intel και Snap


    Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει σε νέο ιστορικό ρεκόρ, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος από τις χθεσινές απώλειες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις  35.677,02 μονάδες με άνοδο 0,21%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις  4.544,90 μονάδες με πτώση -0,11% ενώ ο Nasdaq στις 15.090,20 μονάδες, με άπώλειςε -0,82%,. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,08%, ο S&P 500 με άνοδο 1,64% και ο Nasdaq με άνοδο 1,29%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η American Express (5,41%), χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Η εταιρεία βρήκε στήριξη στην αύξηση των καταναλωτικών δαανών και της ανάπτυξης των κλάδων του ταξιδιού και ης ψυχαγωγίας.  Ακολούθησαν οι μετοχές της Goldman Sachs (1,65%) και της UnitedHealth Group (1,56%).

    Στον αντίποδα, βουτιά 11,6% σημείωσε η μετοχή της  Intel η οποία απογοήτευσε την αγορά με τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

    Ισχυρές απώλειες σημείωσε και η Snap, κλείνοντας στο -26,66%, καθώς και η εταιρεία του Snapchat δεν κατάφερε να ενθουσιάσει με τα έσοδα τριμήνου τους επενδυτές. Το αρνητικό κλίμμα πέρασε και στις μετοχές των Facebook και Twitter που έκλεισαν με απώλειες -5,05% και  -4,83% αντίστοιχα.

    Πάντως, υπήρχαν και τεχνολογικές μετοχές που έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, όπως για παράδειγμα η Tesla που έκλεισε με άνοδο 1,75% στα 909,68 δολάρια, φτάνοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακά έως τα 910 δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Elon Musk ξεπέρασε τα 900 δισ. δολάρια.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η  επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο, με τον  σύνθετο προκαταρτικό δείκτη PMI της IHS Markit να αυξάνεται στις 57,3 μονάδες τον Οκτώβριο, από 55 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

    Οι επενδυτές άκουσαν επίσης τον Τζερόμ Πάουελ να εκτιμά πως οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν και για ένα διάστημα μέσα στο 2022, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη του tapering. Αντίθετα, έσπευσε να προσθέσει πως δεν είμαστε ακόμα κοντά στην αλλαγή στάσης ως προς τα βασικά επιτόκια τα οποία παραμένουν κοντά στο 0%.



    ΣΧΟΛΙΑ