• Οικονομία

    Σκυλακάκης: Πολλαπλό στοίχημα το Ταμείο Ανάπτυξης–Κλείνει το παράθυρο για κοινωνικό μέρισμα

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια

    Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Ως πολλαπλό στοίχημα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης το μείζον θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Olympia Forum II.

    «Η Ελλάδα όπως αλλάζει, μπορεί να πετύχει όχι μόνο να απορροφήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά να το κάνει και με μεγάλη αποτελεσματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως «το πολλαπλό στοίχημα είναι ίδια η απορρόφηση, είναι η επίτευξη των στόχων και των ορόσημων, διότι, ασχέτως αν τα ξοδέψουμε ή όχι τα χρήματα, είναι δικά μας, εφόσον πετύχουμε τους στόχους και τα ορόσημα».

    Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

    Ψηλά στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται το «καυτό» θέμα της ακρίβειας, με φόντο και τις αυξήσεις στην ενέργεια.

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ότι «η ενεργειακή κρίση δεν προκαλεί αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, διότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που έχουν μικρό ενεργειακό μερίδιο ή προϊόντα μεγάλων βιομηχανιών, όπου επειδή έχουν μακροχρόνια ενεργειακά συμβόλαια, δεν έχουν πληγεί με τον ίδιο τρόπο».

    Κοινωνικό μέρισμα

    Κλειστό κράτησε το παράθυρο για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους ο κ. Σκυλακάκης, καθώς σημείωσε πως η οικονομία παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα.

    «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή το πλεόνασμα για να δίνουμε κάποιο μέρισμα από το πλεόνασμα. Έχουμε έλλειμμα που φέτος είναι στο 9,9%, αλλά του χρόνου θα μειωθεί σημαντικά. Προφανώς η ρήτρα γενικής διαφυγής μάς αφήνει χώρο για να καλύπτουμε έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν, όχι όμως για να δίνουμε κάποιου είδους μέρισμα. Μέρισμα από έλλειμμα είναι αντίφαση εκ των πραγμάτων».

    Σημειώνεται ότι οι διαρροές των προηγούμενων ημερών έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο διανομής κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 1.000 ευρώ που δεν έλαβαν πέρυσι αναδρομικά, αλλά και σε υγειονομικούς.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ