Οικονομία

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μειωθούν οι τιμές

  • NewsRoom
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης


«Η ακρίβεια, αυτή τη στιγμή είναι κατά κύριο λόγο εισαγόμενη» και «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μειωθούν οι τιμές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις στην αγορά κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως για κάθε 10 ευρώ που αυξάνεται στη διεθνή τιμή το φυσικό αέριο, αυτό κοστίζει 600 εκατ. ευρώ στην οικονομία μας. Σημείωσε πως η τιμή του φυσικού αερίου από τα 15 με 20 ευρώ που ήταν προ της πανδημίας, σήμερα είναι στα 70 και κάποια στιγμή είχε φτάσει στα 150 ευρώ. Πρόσθεσε πως όταν αυξάνονται οι διεθνείς ναύλοι μπορεί να κερδίζουμε κατά κάτι στη ναυτιλία αλλά αυτό μας κοστίζει σε όλα τα άλλα εισαγόμενα είδη. Τις αυξήσεις των διεθνών τιμών αναπόφευκτα θα τις πληρώσουμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να μην πληρώσουμε το αυξημένο φυσικό αέριο. Μπορεί μακροχρόνια να κάνεις επενδύσεις σε ΑΠΕ ή με το «εξ’ οικονομώ» αλλά βραχυχρόνια θα τις πληρώσεις».

Στην κυβέρνηση, είπε ο κ. Σκυλακάκης, «προσπαθούμε να απαλύνουμε αυτό το κόστος και να μετριάσουμε το βάρος στους ευάλωτους καταναλωτές, αλλά η πιθανότητα με ένα μαγικό τρόπο να έρθει κάποιος από το υπερπέραν και να μας δώσει μερικά δισεκατομμύρια ακόμη για να μην υπάρξει καμία επίπτωση, είναι μηδενική» και κατέληξε ότι «όποιος νομίζει ότι έχει βρει το μαγικό αυτό χαλί που κουβαλά λεφτά στην ελληνική οικονομία, δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας».

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις εστίασης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με «αέρα» μικρότερου ελλείμματος 2 δισ. μπαίνει το 2022 – «Άντεξε» ο προϋπολογισμός το 2021

ΣΕΤΕ: Αίτημα για παράταση – επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεωνΣΧΟΛΙΑ