• Οικονομία

    Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής – Τι συζήτησαν

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

    Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, συνάντησε σήμερα την πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρόεδρο της της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία συνοδευόταν από τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ευθύμιο Δίπλαρο, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τορναρίτη και τον πρόεδρο της Nεολαίας ΔΗΣΥ Γιώργο Χατζηγεωργίου. Στην συνάντηση παρίστατο και ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Χατζηδάκης και η κα Δημητρίου αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις προκλήσεις που τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε στην κυπριακή αντιπροσωπεία τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές έχουν παρουσιαστεί: ανακατεύθυνση του παραγωγικού μοντέλου για μια πιο παραγωγική και εξαγωγική οικονομία, δημοσιονομική σταθερότητα, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Χατζηδάκης: Το «αυτοκίνητο» της Κυβέρνησης δεν έχει όπισθεν στο θέμα της φοροδιαφυγής

    ΔΥΠΑ: Παράταση του προγράμματος κατάρτισης 150.000 εργαζομένων

    Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ