ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλειστηριασμό βγαίνει το κτήριο της εφημερίδας, «Ελευθεροτυπία», στον Νέο Κόσμο, με τις εγκαταστάσεις της ιστορικής εφημερίδας να προσελκύουν το ενδιαφέρον των funds που αγοράζουν ακίνητα στην ελληνική αγορά προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τουριστικά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μεγάλος γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά με στόχο να μετατρέψει το κτίριο της οδού Μίνωος 20-12 στο Νέο Κόσμο σε 5άστερο ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για το τέλος Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης τα 11 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο με υπόγειους χώρους στάθμευσης και έναν τελευταίο όροφο με ανεπανάληπτη θέα στην Ακρόπολη, κάτι που φαίνεται πως αποτελεί ισχυρό θέλγητρο για τους υποψήφιους επενδυτές.
Επίσης η γειτνίαση με το σταθμό του Μετρό «Άγιος Ιωάννης» και η εύκολη πρόσβαση προς τις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης, λειτουργούν ως επιπλέον κίνητρα για τον ενδιαφερόμενο. Το κτίριο μπορεί να είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες (κυρίως Πειραιώς, αλλά και Alpha Bank), αλλά τα βάρη δεν είναι δυσανάλογα της προστιθέμενης αξίας που θα μπορούσε να έχει ένα 5άστερο σε ένα τόσο κομβικό σημείο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για τη Μάνια Τεγοπούλου, ω, «τον τεθνηκότα μη κακολογείν»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες. Σε πλειστηριασμό και το Pollux Yacht
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί – 30.000 ακίνητα στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS