ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψηφιακά θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις».
Η σχετική διάταξη αναφέρει ότι σε περίπτωση ασφαλισμένου του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), η συμπλήρωση του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (Δ.Α.Υ.Κ.) θα αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την οριστική παραλαβή της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης απονομής εφάπαξ παροχής και την έναρξη της επεξεργασίας τους, αλλά και για την αίτηση απονομής μερίσματος. Έτσι μετά από την οριστικοποίηση του Δ.Α.Υ.Κ., να μην απαιτείται καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά όχι μόνο για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης και απόφασης εφάπαξ παροχής αλλά και για την έκδοση απόφασης απονομής μερίσματος
Να σημειωθεί ότι Δ.Α.Υ.Κ. που έχουν εκδοθεί πριν από την 26η.11.2020 και έχουν οριστικοποιηθεί δεν απαιτούν καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά όχι μόνο για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης και απόφασης εφάπαξ παροχής αλλά και για την έκδοση απόφασης απονομής μερίσματος.
Αναλυτικότερα σε περίπτωση ασφαλισμένου του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ο.Τ.Α., συμπληρώνεται το Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική παραλαβή της αίτησης συνταξιοδότησης, της αίτησης απονομής εφάπαξ παροχής, της αίτησης απονομής μερίσματος και την έναρξη της επεξεργασίας του.
Το ΔΑΥΚ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας από την οποία αποχωρεί ο ασφαλισμένος, ο οποίος συγκεντρώνει και καταχωρεί στο ΔΑΥΚ και τα στοιχεία προϋπηρεσίας σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Το ΔΑΥΚ οριστικοποιείται από τον κατά περίπτωση προϊστάμενο του αρμόδιου υπαλλήλου.
Κατόπιν οριστικοποίησης του ΔΑΥΚ, δεν απαιτείται καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης, απόφασης απονομής μερίσματος και απόφασης εφάπαξ παροχής. Δελτία Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης που έχουν εκδοθεί και πριν από την 26η.11.2020 και έχουν οριστικοποιηθεί από τον κατά περίπτωση αρμόδιο προϊστάμενο του υπαλλήλου δεν απαιτούν καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης, απόφασης απονομής μερίσματος και απόφασης εφάπαξ παροχής.
Σε περίπτωση που ασφαλισμένος διαθέτει χρόνο ασφάλισης που δεν έχει συμπεριληφθεί σε ΔΑΥΚ εκδοθέν πριν τις 26.11.2020 συνυποβάλλει κατά την αίτηση συνταξιοδότησης οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο.
Διαβάστε επίσης
Σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μετονομάζεται ο ΟΑΕΔ- Υποχρεώσεις και δικαιώματα ανέργων
Οι νέες αλλαγές στα προγράμματα κατάρτισης-Τι περιλαμβάνει ο ατομικός λογαριασμός δεξιοτήτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alphabet: Στα 113,83 δισ. δολάρια τα έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο – Διπλασιάζει τις δαπάνες για επενδύσεις στο ΑΙ
- Snap: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο 4ο τρίμηνο – Ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων
- Η Αίγυπτος απαγόρευσε την διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox
- Qualcomm: Απογοήτευσε με την καθοδήγησή της για το τρέχον τρίμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.