• Οικονομία

    Προειδοποίηση προέδρου EwG: Αυτοκαταστροφική η αναστολή περικοπής συντάξεων


    Ένας ακόμη εκπρόσωπος των Θεσμών έρχεται να «προσγειώσει» τις προσδοκίες που καλλιεργούνται, περί αναστολής περικοπής συντάξεων, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στους συνταξιούχους η αγωνία των οποίων κορυφώνεται για το τι ακριβώς θα συμβεί από 1/1/2019.

    «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο», τονίζει ο επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα διαμηνύει αναφορικά με τις συντάξεις όχι μόνο προειδοποιεί να μην ακυρωθούν οι ψηφισμένες περικοπές, αλλά και αφήνει επίσης μια… συγκεκαλυμένη απειλή. «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο».

    Η δήλωση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται αλλά δεν είναι άκαμπτες» αλλά και της απάντησης που είχε δώσει στην Ναυτεμπορική ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Σχολιάζοντας το θέμα είχε πει: «Δεν θα κρίνω εδώ προθέσεις πολιτικής.

    Όπως ανέφερα προηγουμένως, αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και, ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει το φάσμα των πολιτικών επιλογών που ανακύπτουν από την έξοδο του προγράμματος με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο. Το πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπανάκι» από το ΔΝΤ: Τα υψηλά πλεονάσματα «πνίγουν» την ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ