ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας ακόμη εκπρόσωπος των Θεσμών έρχεται να «προσγειώσει» τις προσδοκίες που καλλιεργούνται, περί αναστολής περικοπής συντάξεων, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στους συνταξιούχους η αγωνία των οποίων κορυφώνεται για το τι ακριβώς θα συμβεί από 1/1/2019.
«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο», τονίζει ο επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα διαμηνύει αναφορικά με τις συντάξεις όχι μόνο προειδοποιεί να μην ακυρωθούν οι ψηφισμένες περικοπές, αλλά και αφήνει επίσης μια… συγκεκαλυμένη απειλή. «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο».
Η δήλωση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται αλλά δεν είναι άκαμπτες» αλλά και της απάντησης που είχε δώσει στην Ναυτεμπορική ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Σχολιάζοντας το θέμα είχε πει: «Δεν θα κρίνω εδώ προθέσεις πολιτικής.
Όπως ανέφερα προηγουμένως, αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και, ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει το φάσμα των πολιτικών επιλογών που ανακύπτουν από την έξοδο του προγράμματος με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο. Το πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπανάκι» από το ΔΝΤ: Τα υψηλά πλεονάσματα «πνίγουν» την ανάπτυξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.