• Οικονομία

    Πετραλιάς : Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί

    • NewsRoom

    Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών


    Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, βάσει του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε., παρουσίασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Ο κ. Πετραλιάς τόνισε ότι:

    «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, η οποία ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στους στόχους και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τα μέτρα για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».

    Πετραλιάς: Ο Προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023

    Αναφέρθηκε στον νέο στόχο των καθαρών πρωτογενών δαπανών, ο οποίος αντικαθιστά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και στις υποχρεώσεις της χώρας για την περίοδο 2025-2028.

    Ο Προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά, οι αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως η αύξηση της αποζημίωσης των ιατρών για υπερωρίες και η αύξηση του επιδόματος γέννησης.

    Στα μέτρα αυτά προστίθενται και τα νέα μέτρα ύψους 870 εκατ. ευρώ για το 2025, όπως η μείωση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες και η νέα αύξηση των συντάξεων.

    «Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών «παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ώστε να είμαστε αξιόπιστοι και απέναντι στις αγορές».

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

    Δένδιας: Να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού

    Φλώρος: Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πάντα υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών



    ΣΧΟΛΙΑ