• Οικονομία

    Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας;

    • NewsRoom
    τελη κυκλοφοριας

    Τέλη κυκλοφορίας


    Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αφήνει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

    Oι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

    Σε περίπτωση που αποφασιστεί να δοθεί περιθώριο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, δεν θα είναι πάνω από μία εβδομάδα, ίσως μάλιστα να είναι μόνο δύο με τρεις ημέρες τόσο για την πληρωμή αλλά και για την παράδοση πινακίδων.

    Τα βήματα για την ολοκλήρωση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

    Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ για να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είναι να επισκεφθούν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

    Στην συνέχεια, θα πρέπει να προχωρήσουν στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ», να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος. Κατόπιν, θα επιλέξουν «αναζήτηση» και τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να εκτυπώσουν και να κατεβάσουν τη φόρμα με το τι θα πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας 2020.

    Τσουχτερό το πρόστιμο

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν περιθώριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 έως και την τελευταία ημέρα του έτους. Αν το ορισμένο ποσό δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, τότε οι ιδιοκτήτες ΙΧ έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 100% των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα.

    Ειδικότερα, καταβάλλεται:

    -Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
    -Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
    -0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ