Οικονομία

Παπαθανάσης: Κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις για την εστίαση – Υπό αναμόρφωση το σύστημα των SMS

  • NewsRoom
O Νίκος Παπαθανάσης μιλά μπροστά από σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ

Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται από την ερχόμενη εβδομάδα στις μετακινήσεις παρουσίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαθανάσης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της εστίασης, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα των SMS.

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι η εστίαση θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις. Έκανε, επίσης, σαφές ότι «δεν χρειάζεται η αποστολή SMS για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι, «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής.

«Όλο το σύστημα των SMS είναι υπό αναμόρφωση, περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν».

Το ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή SMS, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γυμναστηρίων, επισημαίνοντας ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου τους στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Στην ερώτηση αν με το άνοιγμα του τουρισμού θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μετακινήσεων, έκανε παράκληση να «δούμε» την επόμενη εβδομάδα που είναι «ένα βήμα».

«Είναι μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

«Κούρεμα» ενοικίων το Μάιο μόνο για κλειστές επιχειρήσεις και εργαζομένους

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην κανονικότητα: Tέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Διοικητής Τροχαίας: Δεν περνάει αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί – Θα ανοίξουμε και τα πορτ-μπαγκάζ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ