• Οικονομία

    «Κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο μόνο για κλειστές επιχειρήσεις και εργαζομένους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές

    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές


    Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου και για το μήνα Μάιο θα έχουν οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

    Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, από το Μάιο αλλάζει το πλαίσιο για τη μείωση ενοικίου κατά 40%, καθώς θα τη δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή εργασίας για την πρώτη κατοικία τους, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους και όχι οι πληττόμενες επιχειρήσεις που ισχύει έως σήμερα.

    «Πονοκέφαλος» οι ΚΑΔ

    Λίγες ημέρες πριν μπει ο Μάιος, το οικονομικό επιτελείο δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους ΚΑΔ που δικαιούνται απαλλαγή από τα ενοίκια, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις, αλλά και οι ιδιόκτητες να βρίσκονται στο «σκοτάδι».

    Σημειώνεται ότι τα ενοίκια προκαταβάλλονται, που σημαίνει ότι μετά το Πάσχα οι περισσότεροι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα το πληρώσουν ή όχι, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε «δήλωση COVID».

    Διορθώσεις στην Επιστρεπτέα 7

    Παράλληλα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.

    Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport».

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΑΔΕ: Τι σημαίνει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η συμφωνία με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

    Airbnb και Booking θα «καρφώνουν» στην ΑΑΔΕ τους «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες

    «Μετωπική» Βρετανών-ΑΑΔΕ για τα σκάφη αναψυχής



    ΣΧΟΛΙΑ