Οικονομία

Ώρα μηδέν για τον τουρισμό: Στο Βερολίνο ο Θεοχάρης – Με ποιους θα συναντηθεί

Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού

Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού


Με αφορμή το επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας στις 15 Μαΐου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται στο Βερολίνο, με στόχο να πραγματοποιήσει συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες του κλάδου

Στόχος της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού στην γερμανική πρωτεύουσα, όπως επικοινωνήθηκε, είναι να ενισχύσει την τουριστική ροή από την Γερμανία προς την Ελλάδα.

Από σήμερα Τρίτη, 4 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και με σημαντικούς εκπροσώπους από την τουριστική αγορά της Γερμανίας.

Αναλυτικά, ο κ. Υπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß. Ακολούθως, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα συνομιλήσει με ανώτατα στελέχη της TUI και συγκεκριμένα με τον κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και με τον κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

Κατόπιν, ο Υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί την έδρα του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV), όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο κ. Norbert Fiebig, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Dirk Inger και τον Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού κ. Volker Adams.

Επισημαίνεται ότι η γερμανική τουριστική αγορά συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες για την Ελλάδα. Το 2019 οι αφίξεις Γερμανών τουριστών ανήλθαν σε 4 εκατ., με τις αντίστοιχες εισπράξεις να ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις προς γερμανικά ΜΜΕ και Έλληνες ανταποκριτές. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Μαΐου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα μεταβεί στην Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσω ολοταχώς για το τείχος ανοσίας: Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα

Οδικός χάρτης για το άνοιγμα της οικονομίας: Τι ακολουθεί μετά την επαναλειτουργία της εστίασης

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ