ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφηκε στη σημερινή δημοπρασία του 10ετούς ομολόγου.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους οι προσφορές των επενδυτών υπερκάλυψαν περίπου 4 φορές το πόσο που επεδίωκε να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.
Πιο αναλυτικά, κατά την επανέκδοση των ομολόγων με κουπόνι 3,375%, λήξεως 15 Ιουνίου 2034, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές 957 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,16% έναντι 3,11% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία που είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.
Διαβάστε επίσης:
Goldman Sachs: Τι ειπώθηκε στο Λονδίνο για τις ελληνικές τράπεζες
Κατατέθηκε στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός 2025 – Τα μέτρα των 1,1 δισ. για το 2025
Greener Shipping Summit: Ανασχηματίζοντας τη ναυτιλία, προκλήσεις και ευκαιρίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Alphabet και SpaceX πίεσαν την αγορά – Απώλειες 1,3% για τον Nasdaq, άντεξε ο Dow Jones
- Χατζηδάκης: Προχωράμε μπροστά με ασφάλεια, δεν παίζουμε με την πατρίδα μας
- Πετρέλαιο: Κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι βούλιαξε το Brent μετά τη συμφωνία για το ιρανικό αργό
- Φωτιά στην Κερατέα κοντά στη Λεωφόρο Λαυρίου — Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.