• Οικονομία

    «Όχι» σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αποφάσισε το Ecofin – Συνεχίζεται η εποπτεία

    • NewsRoom


    Μεταμνημονιακή εποπτεία και χρέος θα τεθούν επί τάπητος στην ευρωζώνη προσεχώς όπως ανέφερε από τη Σόφια σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

    Το Παρίσι απέστειλε μήνυμα πως «έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι, αλλά και οι διεργασίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

    Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Λεμέρ με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ecofin.

    «Έχουμε κάνει πρόοδο» αναγνώρισε ο Λεμέρ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

    «Πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο (σ.σ. εποπτείας) πρέπει να είναι σαφές, συνολικό και αξιόπιστο για τις αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε ο κ. Λεμέρ.

    Μιλώντας από το βήμα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως τον Ιούνιο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και ανέφερε ότι η Γερμανία εργάζεται και συζητά διμερώς με τη Γαλλία, όσο και με άλλες χώρες πάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εμβάθυνση της ευρωζώνης.

    Οι δύο υπουργοί τόνισαν πως λόγω της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην ευρωζώνη, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την προώθηση νέων μεταρρυθμίσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα αναβάθμισης 85 F16

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη: Δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος με αυτή την κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Stern: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στους Γερμανούς φορολογούμενους



    ΣΧΟΛΙΑ