• Οικονομία

    «Ο Μητσοτάκης στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές»

    • NewsRoom


    «Έτσι θέλει να κερδίσει επενδυτές η Ελλάδα» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt που αναφέρεται στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που υπερψήφισε η Βουλή χθες το βράδυ.

    «Την Πέμπτη η Βουλή στην Αθήνα εγκρίνει νέο νομοθετικό πακέτο για την ενίσχυση των επενδύσεων. Και αυτό είναι απολύτως αναγκαίο» γράφει η ΗΒ και προσθέτει: «[…] Με ένα πακέτο μέτρων το οποίο προβλέπει από μειώσεις φόρων και πάταξη της γραφειοκρατίας μέχρι απλοποίηση αδειοδοτήσεων και επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, ο νέος συντηρητικός, φιλελεύθερος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στρώνει τώρα κόκκινο χαλί στους επενδυτές».

    «Ο Μητσοτάκης καταβάλλει και προσωπικές προσπάθειες για να ανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη (των επενδυτών)»

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «[…] η Τράπεζα της Ελλάδας αξιολόγησε ήδη θετικά το νομοθετικό πακέτο: τα νέα μέτρα μπορούν να φέρουν τα επόμενα δέκα χρόνια πρόσθετη οικονομική ανάπτυξη πέντε ποσοστιαίων μονάδων αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η σχεδιαζόμενη πάταξη της γραφειοκρατίας και η απορρύθμιση των αγορών θα ενισχύσουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας. Ο Μητσοτάκης καταβάλλει και προσωπικές προσπάθειες για να ανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη (των επενδυτών). Αξιοποίησε το πρόσφατο ταξίδι στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για πολυάριθμες επαφές με οικονομικούς παράγοντες, τραπεζικούς και θεσμικούς επενδυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ