• Οικονομία

    Ο γρίφος των «αόρατων» πληρωμών μέσω e-banking και το σχέδιο για την «αποκάλυψή» τους

    • NewsRoom

    White Button with E-Banking Icon on Computer Keyboard. Business Concept.


    Λύση στο γρίφο των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω e-banking που δεν εμφανίζονται ούτε στο Taxis ούτε στις κληρώσεις της φορολοταρίας και, το σημαντικότερο, δεν υπολογίζονται στο χτίσιμο του αφορολόγητου, θα επιχειρήσει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με Υπουργική Απόφαση που αναμένεται άμεσα.

    Το πρόβλημα εστιάζεται στις απευθείας πληρωμές που γίνονται μέσω e-banking σε λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Γι’ αυτές, λοιπόν, τις πληρωμές, οι οποίες μπορεί να «κοστίσουν» ακριβά στους φορολογούμενους, όταν έρθει η ώρα να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα καθορίζεται συγκεκριμένη προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει επαγγελματίες και επιχειρήσεις να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του επαγγελματικού ή των επαγγελματικών τους λογαριασμών.

    Μόλις δηλωθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει αυτόματα όλες τις τράπεζες με το σύνολο των ΙΒΑΝ των επαγγελματικών λογαριασμών και, στη συνέχεια, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε πλήρη διασταύρωση όλων των ηλεκτρονικών πληρωμών που έχουν γίνει από πολίτες σε αυτούς τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και αυτόματα θα ενημερωθούν τα αρχεία των εφοριών για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

    Αξίζει να τονιστεί ότι η ενημέρωση αυτή θα αφορά αναδρομικά όλες τις συναλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2017 για να μην υπάρξει ούτε μία μέρα κενό στην πληροφόρηση του συστήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Ντετέκτιβ των τραπεζών «κυνηγούν» σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επιστρέφουν, με «Αίολος Κεντέρης» και διαμέρισμα στο Σύνταγμα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνάντηση ΕΕΤ-Νουί ενόψει των stress test – Στο επίκεντρο τα ακίνητα



    ΣΧΟΛΙΑ