• Οικονομία

    Ντόναχιου – Τζεντιλόνι: Ανάγκη για στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης

    • NewsRoom


    «Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την ανάσχεση της ενεργειακής κρίσης» τόνισαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup.

    Συμφωνήσαμε σήμερα να εστιάσουμε σε μέτρα, προσωρινά και στοχευμένα, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να στηρίξουμε τους ευάλωτους, δήλωσε ο Ντόναχιου, ενώ διευκρίνισε ότι οι ΥΠΟΙΚ συμφώνησαν επίσης να αποφύγουν πολιτικές που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν νέες πληθωριστικές πιέσεις.

    Στην ανάγκη η στήριξη που προσφέρουν τα κράτη-μέλη να είναι προσωρινή και στοχευμένη αναφέρθηκε και ο Επίτροπος Τζεντιλόνι.

    «Η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να συμπληρώνει τη νομισματική πολιτική και όχι να την περιπλέκει», σημείωσε.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι οι «δράσεις σε εθνικό επίπεδο έχουν επιπτώσεις και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση».

    «Πρέπει η αντίδραση μας να είναι συλλογική και σε πνεύμα αλληλεγγύης και να αποφεύγουμε τον κατακερματισμό και τις διαφοροποιήσεις», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζεντιλόνι: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο της οικονομικής ύφεσης»

    Σταϊκούρας στο Eurogroup: Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για τις τιμές του φυσικού αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ