• Οικονομία

    Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 82,1 εκατ. ευρώ σε 20.794 αιτούντες

    • NewsRoom
    Πλημμύρισαν οι δρόμοι

    Πλημμυρισμένοι δρόμοι


    Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής πραγματοποιήθηκαν σήμερα προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές του Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας και δη στη Θεσσαλία. Ειδικότερα, την Πέμπτη, πιστώθηκαν 6.163.084 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καταβλήθηκαν 1.841.495 ευρώ σε 502 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

    Πρόκειται για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr. Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 59.585 ευρώ προς 11 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 4.262.000 ευρώ προς 2.052 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

    Αθροιστικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί 82,1 εκατ. ευρώ προς 20.794 αιτούντες που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία των διασταυρώσεων των στοιχείων που έχουν υποβληθεί μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, αλλά και η αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού, όπου προκύπτουν διαθέσιμα στοιχεία. Συνεπώς, όπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν κανονικά οι καταβολές.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πλημμυροπαθείς στις εν λόγω περιοχές, τα στοιχεία των οποίων δεν προκύπτουν μέσα από την αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού από την ΑΑΔΕ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο arogi.gov.gr, ώστε να λάβουν και αυτοί την αποζημίωση που τους αναλογεί. Αίτηση, φυσικά, καλούνται να υποβάλουν και οι πλημμυροπαθείς πολίτες που βρίσκονται και στις άλλες, αρκετές, περιοχές που επλήγησαν, όπως έχει γίνει σε σημαντικό βαθμό μέχρι και σήμερα.

    Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο arogi.gov.gr. λήγει στις 31 Οκτωβρίου και θα ανοίξει εκ νέου το επόμενο διάστημα, μετά από μια αναγκαία διαδικασία διασταυρώσεων και εκκαθαρίσεων ως προς τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε Μαχμούντ Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή-Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

    Στουρνάρας: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών

    Δημοσκόπηση – κόλαφος για Κασσελάκη: Τεράστια η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ