• Οικονομία

    Νέες παγίδες με τις αντικειμενικές – Οι επιβαρύνσεις – Tι συμβαίνει από 1η Ιανουαρίου

    • NewsRoom
    φόρος


    Νέα «καμπάνα» έρχεται με τις αντικειμενικές, καθώς με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές, αναμένεται μια ακόμη αναπροσαρμογή το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

    Έτσι και για το 2019 οι εκτιμητές αναλαμβάνουν την αναπροσαρμογή των τιμών ανά την επικράτεια, καθώς με τροπολογία μονιμοποιήθηκε ο ρόλος τους στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

    Οι νέες αξίες αναμένεται να ισχύσουν από τον Ιούνιο του 2019 και σύμφωνα πάντα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις πρέπει να ανέλθουν στο 50% της εμπορικής αξίας των ακινήτων.

    Οι εκτιμητές που έχουν καταχωρηθεί Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών θα διαμορφώνουν με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση τα έγγραφα εκτίμησης και αφού έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα τελευταία θα ψηφιοποιούνται μέσω κωδικών του TAXISnet που θα διαθέτουν στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

    Παράλληλα, η εικόνα σε ό,τι αφορά μεταβιβάσεις, αγορές, δωρέες και γονικές παροχές  έχει αλλάξει από την έναρξη του νέου έτους. Όπως διαπιστώνεται οι μεταβιβάσεις ακινήτων έγιναν ακριβότερες, καθώς υπολογίζονται με νέες αντικειμενικές αξίες που θεσπίστηκαν τον Ιούλιο του 2018. Παράλληλα, οι φόροι που αφορούν τα ακίνητα και έχουν ως βάση υπολογισμού τις τιμές της εφορίας έχουν επίσης αυξηθεί.

    Όσοι φορολογούμενοι προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες ακινήτων σε 3.792 περιοχές της Ελλάδας το 2019 θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων λόγω των ήδη αυξημένων αντικειμενικών αξιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγορά πλασματικών ετών: Πόσο κοστίζει – Ποιοι ωφελούνται



    ΣΧΟΛΙΑ