• Οικονομία

    Νέα ρύθμιση οφειλών για χρέη προς το Δημόσιο-Οι προϋποθέσεις

    • NewsRoom
    χαρατσι


    Νέα ρύθμιση οφειλών, που θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να πληρώνουν λίγα σε πολλές δόσεις, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να ανακόψει τους ρυθμούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, οι οποίες αγγίζουν τα 102,644 δισ. ευρώ με τους απλήρωτους φόρους να ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ το μήνα.

    Η κυβέρνηση επιχειρεί αλλαγή στρατηγικής προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία καθώς τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αλλά και οι κατασχέσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον συνολικό αριθμό των οφειλετών με χρέη προς προς το Δημόσιο να ανέρχεται σήμερα στους 3.801.967.

    Η νέα ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης, προβλέπει την αποπληρωμή χρεών σε έως και 120 δόσεις, η οποία όμως θα αφορά σε μικρά χρέη έως και 10.000 ευρώ. Υπάρχουν ωστόσο δύο προϋποθέσεις για την ένταξη των οφειλετών στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Πρώτον θα μπορούν να ενταχθούν μόνο χρέη που βεβαιώθηκαν έως και το τέλος του 2017 και δεύτερον θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί πλήρως ή να έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του 2018.

    Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν πάντως η νέα ρύθμιση να έρθει τα κοντά στα Χριστούγεννα κάτι που θα εξαρτηθεί βέβαια και από το αν θα δώσουν το «πράσινο φως» οι Θεσμοί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε και πόσο κόβονται οι συντάξεις όσων εξακολουθούν να εργάζονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους έχουν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι αιτήσεις για την επιστροφή αναδρομικών, δώρων και συντάξεων



    ΣΧΟΛΙΑ