ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αιτήσεις απαντούν ορισμένοι συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ στις περικοπές τις συντάξεις. Ειδικότερα με αιτήσεις στις διευθύνσεις πληρωμών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ για να τους γνωστοποιήσουν πρώτον, τα ακριβή ποσά των αντισυνταγματικών μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093 στις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις και δεύτερον, να ζητήσουν την άμεση διακοπή τους, όπως και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης υποβάλουν συνταξιούχοι.
Τα ταμεία υποχρεώνονται να δώσουν αναλυτική λίστα για τις περικοπές όπως αποδεικνύεται από την παρόμοια απάντηση που έδωσε ο ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης στο αίτημα του συνταξιούχου που κέρδισε με την πρωτόδικη απόφαση αναδρομικά 11.185 ευρώ. Τις αιτήσεις έχει φτιάξει η ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπουλου.
Σημειώνεται ότι η συμπλήρωση της αίτησης δεν σημαίνει απαραίτητα επιστροφή των χρημάτων, καθώς σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθηθούν δικαστικές διαδικασίες ή να υπάρξει απόφαση από την κυβέρνηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομαδικές προσφυγές για τις συντάξεις: «Απέραντο δικαστήριο» τo ασφαλιστικό σύστημα;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ – Nέα εφαρμογή για πάρετε γρηγορότερα τα χρήματά σας πίσω
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Mononews: Τέλος τα προϊόντα κάνναβης από περίπτερα και αυτόματους πωλητές
- Ζημίες 120 εκατ. ευρώ και σοβαρός κίνδυνος για το μοντέλο της Τότεναμ
- Gulf Air: Επανεκκίνηση των πτήσεων από το Μπαχρέιν μέσω Νταμάμ στις 7 Απριλίου
- Laskaridis Shipping: Μνημόνιο για καινοτόμες λύσεις στα πλοία υπέγραψαν Πάνος Λασκαρίδης και Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.