• Οικονομία

    Μπάφετ: Απίθανος ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας


    Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ εκτίμησε πως είναι απίθανο να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και πως οι δύο χώρες θα αποφύγουν “να κάνουν κάτι εξαιρετικά ανόητο” στις εμπορικές τους σχέσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

    “Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι και θα συνεχίσουν να αποτελούν τις δύο κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο, για πάρα πολύ καιρό ακόμη”, σημείωσε στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway, της οποίας είναι επικεφαλής.

    “Έχουμε πολλά κοινά σημεία και όπως όλες οι οικονομικές οντότητες, υπάρχουν φορές που θα προκύπτουν συγκρούσεις και εντάσεις, αλλά είναι μια win-win κατάσταση όταν ο κόσμος συναλλάσσεται”, είπε ο Αμερικανός επενδυτής.

    “Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων καθώς και διαφωνίες μεταξύ χωρών στον τομέα του εμπορίου”, ανέφερε για τις φήμες σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο.

    “Και οι δύο χώρες ίσως κάνουμε πράγματα που κάποιες φορές είναι ανόητα. Κάτι κερδίζουμε, κάτι χάνουμε”, ανέφερε συμπληρώνοντας επίσης πως το εμπορικό έλλειμμα δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΝΤ: Υπάρχει ακόμα χρόνος να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤ-Νοβότνι: Ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Συγκρατημένα αισιόδοξη» συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας για εμπορικές συνομιλίες



    ΣΧΟΛΙΑ