Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν πολυαναμενόμενες εμπορικές συνομιλίες στην Κίνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο δίκτυο Fox Business Network, λέγοντας ότι είναι “συγκρατημένα αισιόδοξος” για τη συνάντηση αυτή.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους Κινέζους ομολόγους τους σκοπεύουν να εγείρουν τα θέματα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της κοινής τεχνολογίας και των κοινοπραξιών.
“Προσβλέπουμε σε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για το εμπόριο, για τα θέματα της εμπορικής ανισορροπίας”, δήλωσε ο Μνούτσιν.
Ερωτηθείς για τις ανησυχίες για πιθανά αντίποινα από την Κίνα, ο Μνούτσιν δήλωσε: “Δεν είναι δική μου ανησυχία”, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι εστιασμένος στο “ελεύθερο, θεμιτό και αμοιβαίο εμπόριο”.
Στο ταξίδι του, ο Μνούτσιν θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό εκπρόσωπο για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο και τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον Λευκό Οίκο ο CEO της Apple για το θέμα των εμπορικών δασμών στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ: Υπάρχει ακόμα χρόνος να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ: «Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε» με την Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κερδοφορία, αγορές μετοχών άλλων εταιρειών, έκδοση ομολόγων και ναυπήγηση νεότευκτων για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες
- Γαλλία: Μετά το βίντεο με τους ομήρους της Χαμάς, ο Μακρόν καταγγέλλει τη Χαμάς για «απεριόριστη απανθρωπιά»
- Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Γλυκή Πάργας
- Μαγιόρκα: Νεκρός ο πιλότος μικρού αεροπλάνου και ο 13χρονος γιός, μετά τη συντριβή τους στη θάλασσα
