• Οικονομία

    Morgan Stanley: Θετική έκπληξη από Fitch-Η Ελλάδα δύο βήματα πριν την επενδυτική βαθμίδα

    • NewsRoom
    Λογότυπο της Morgan Stanley στην πρόσοψη κτηρίου


    «Θετική έκπληξη» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch σε “BB” καθώς, όπως σημειώνει, πολλοί αναλυτές ανέμεναν πως ο οίκος θα διατηρούσε σταθερή την αξιολόγηση της χώρας.

    Η Morgan Stanley που παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, τις δικές της εκτιμήσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, επισημαίνει πως η χώρα απέχει πλέον μόνο δυο βαθμίδες από την επενδυτική βαθμίδα (investment grade) από τουλάχιστον έναν από τους οίκους αξιολόγησης που αναγνωρίζει η ΕΚΤ για να χαρακτηρίσει επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα.

    Κατά την άποψη του αμερικανικού οίκου, η αναβάθμιση ενισχύει την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση της χώρας βρίσκεται σε θετική τροχιά.

    Η Morgan Stanley παραμένει θετική για τον οικονομικό κύκλο και πιστεύει ότι η χώρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές. Αυτά τα στοιχεία θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την βαθμολόγησή της.

    Βέβαια περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας, που θα καθορίσει και τις αξιολογήσεις που έρχονται

    Να σημειωθεί ότι συνολικά μέσα στο 2020 θα πραγματοποιηθούν άλλες 10 αξιολογήσεις της Ελλάδας από πέντε οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης. Συγκεκριμένα:  Moody’s: 8 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου, Standard & Poor’s: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου, Fitch: 24 Ιουλίου, DBRS: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου, Scope: 6 Μαρτίου, 17 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ