ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ θα μπορούν να έχουν μόνιμα πλέον, μία σειρά από νησιά του Αιγαίου.
Αυτό προβλέπει η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία τροποποιούνται οι συντελεστές ΦΠΑ και συγκεκριμένα αναφέρει πώς η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και στα νησιά της Θάσου, των Βόρειων Σποράδων, της Σαμοθράκης και της Σκύρου συντελεστές έως 30% χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2021, είχε επιτευχθεί πολιτική συμφωνία των κρατών-μελών στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών Ecofin, ως προς την Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα σε όλες τις τεχνικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο συμβουλίου ΕΕ για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά προέβαλε το επιχείρημα του υψηλού κόστους μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών.
Διαβάστε επίσης
Τις επόμενες ημέρες η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα – Στοχευμένες οι παρεμβάσεις λέει ο Πέτσας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπέσεντ: Δεν θα επιβάλουμε πρόσθετους δασμούς στην Κίνα αν δεν το κάνουν πρώτα οι Ευρωπαίοι
- Reuters: Συμφωνίες άνω των $10 δισ. θα ανακοινωθούν κατά την επίσκεψη του Τραμπ στη Βρετανία
- Βρετανία: Στέλνει μαχητικά στην Πολωνία στηρίζοντας την επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της ρωσικής απειλής
- Πολωνία: Προτείνει στο ΝΑΤΟ την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σε περιοχές της Ουκρανίας
