ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση κατέγραψαν τον Νοέμβριο τα επιτόκια χορηγήσεων, ενώ των καταθέσεων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 3,73%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%. Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων μειώθηκε στις 3,68 εκατοστιαίες μονάδες.
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,50%.
Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 11,42%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 2,41%. Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,02%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 6,47%.
Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 29 μονάδες βάσης, το Νοέμβριο του 2021 και διαμορφώθηκε στο 2,56% έναντι 2,85% τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αυξήθηκε στο 3,29% από 3,16% τον προηγούμενο μήνα.
Διαβάστε επίσης:
Από σήμερα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο επίδομα γονικής άδειας
Χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων ζητά η Ελλάδα – Πώς μεταφράζεται η πρόταση Σταϊκούρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SoftBank: Στην τεχνητή νοημοσύνη τα $4,8 δισ. από την πώληση των μετοχών της στην T-Mobile US
- Συναγερμός στην παγκόσμια ναυτιλία: Ανησυχία πλοιοκτητών για τα Στενά του Ορμούζ – Εκτίναξη των ναύλων
- Eurobank Equities: Νέες τιμές στόχοι και θετικές συστάσεις, top pick η Τράπεζα Πειραιώς
- Στουρνάρας: Είναι ώρα για αλλαγή του φορολογικού συστήματος
