• Οικονομία

    Μήνυμα Τσακαλώτου προς επενδυτές: Σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναμορφώσετε την ελληνική οικονομία

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Με μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στους εκπροσώπους της Wall Street τις νέες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    «Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε  πολλά υποσχόμενους, τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

    Μιλώντας στη Νέα Υόρκη και το 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε μια σειρά δεδομένων γύρω από την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, την επιστροφή της στις αγορές κεφαλαίων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη βελτίωση στις εξαγωγές.

    Ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. «Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.

    «Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις ανέφερε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μειούμενη τάση στην ανεργία, η οποία αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη, αποδίδοντας αυτές τις θετικές προοπτικές στη βελτίωση της πίστης στη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και στην εισαγωγή ενός ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων που ανασχημάτισαν την ελληνική οικονομία.

    «Σε όλη αυτή την προσπάθεια» -όπως είπε χαρακτηριστικά- «στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της».

    Τέλος, κατέστησε σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.

    Ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών και αύριο Τρίτη θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Στις 15.45 μ.μ. ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ) : Ορατά τα σημάδια ανάκαμψης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: X. Μεγάλου: Θα μειώσουμε τα NPEs κάτω από 10 δισ. ευρώ ως το 2020

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνέδριο Capital Link: Αισιόδοξος ο Ν. Καραμούζης για τα αποτελέσματα των stress tests



    ΣΧΟΛΙΑ