ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η πολιτική μας θα πρέπει να παραμείνει περιοριστική μέχρι… να δω ότι πραγματικά συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στον πληθωρισμό», δήλωσε η Πρόεδρος της San Francisco Federal Reserve Bank, Mary Daly για τα επιτόκια.
Συγκεκριμένα, η Daly τόνισε πως θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί πριν προχωρήσουν στην επόμενη προσαρμογή των επιτοκίων «ώστε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αρκετή καθοδικη πίεση στον πληθωρισμό»
Η κεντρική τράπεζα συνεχίζει, στο μεταξύ, να αξιολογεί τα μέτρα της νέας κυβέρνησης Τραμπ στο εμπόριο, τη μετανάστευση, τη φορολογία και αλλού.
Τα μέτρα αυτά ενδεχομένως να ενισχύσουν ή και να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη, την προσφορά εργασίας και τον πληθωρισμό, επισήμανε η Daly. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες και “το εύρος, μέγεθος και χρόνο” που θα εφαρμοστούν.
Διαβάστε επίσης
Τζιρακιάν: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Ειρήνη Κεβορκιάν
JPMorgan: Ξεκινά η δίκη για το «τεράστιο λάθος» αγοράς της Frank
Intel: Άλμα έως 11% για τη μετοχή μετά τις φήμες για διάσπαση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Aktor: Αντλεί 650 εκ. ευρώ από την ΑΜΚ – Στα 11,25 ευρώ η τιμή διάθεσης
- Τesla: Πτώση 5% στα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο – Αυξήθηκαν κατά 47% οι λειτουργικές δαπάνες
- Alphabet: Αύξηση 24% στα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο, στα 119,8 δισ. δολάρια – Διπλασίασε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες
- ΗΠΑ: Ερευνούν ρωσική συνδρομή στις επιθέσεις ιρανικών drones κατά εγκαταστάσεων της CIA
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.