ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνει «όσο το δυνατόν μικρότερα» βήματα για την αύξηση των επιτοκίων της, ώστε να μην αποσταθεροποιήσει την οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
«Μια σαφής αυστηροποίηση ή ακόμη και μια πολύ απότομη ομαλοποίηση… θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει αδικαιολόγητα τον μηχανισμό μετάδοσης και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Σεντένο, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, σε εκδήλωση στη Λισαβόνα.
«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει προβλέψιμη και να ενεργεί στο περιθώριο με όσο το δυνατόν μικρότερα βήματα».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,6% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φθινοπωρινές εικόνες από τη λίμνη της Καστοριάς
- Κωστής Χατζηδάκης: Μεγάλη εθνική επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ
- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας
- Δημοσιονομική παράλυση: Το Ανώτατο Δικαστήριο πάγωσε την καταβολή του επιδόματος για την αγορά τροφίμων σε εκατομμύρια Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα