ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνει «όσο το δυνατόν μικρότερα» βήματα για την αύξηση των επιτοκίων της, ώστε να μην αποσταθεροποιήσει την οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
«Μια σαφής αυστηροποίηση ή ακόμη και μια πολύ απότομη ομαλοποίηση… θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει αδικαιολόγητα τον μηχανισμό μετάδοσης και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Σεντένο, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, σε εκδήλωση στη Λισαβόνα.
«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει προβλέψιμη και να ενεργεί στο περιθώριο με όσο το δυνατόν μικρότερα βήματα».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,6% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Αμερικανίδα αυτοκράτειρα του lifestyle μπαίνει στο μετοχικό σχήμα της Σουόνσι
- Από τον Αρκτικό Κύκλο στο Αιγαίο: το νορβηγικό υπόδειγμα εθνικής στρατηγικής
- Τέλος χρόνου για όσους δικαιούνται επιστροφή ενοικίου – Ποιες τροποποιητικές δηλώσεις θα κάνει δεκτές η ΑΑΔΕ
- Οι 25 πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη ελέγχουν 2,9 τρισ. δολ. – To ακριβό «εισιτήριο» και τα new entries