ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνει «όσο το δυνατόν μικρότερα» βήματα για την αύξηση των επιτοκίων της, ώστε να μην αποσταθεροποιήσει την οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
«Μια σαφής αυστηροποίηση ή ακόμη και μια πολύ απότομη ομαλοποίηση… θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει αδικαιολόγητα τον μηχανισμό μετάδοσης και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Σεντένο, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, σε εκδήλωση στη Λισαβόνα.
«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει προβλέψιμη και να ενεργεί στο περιθώριο με όσο το δυνατόν μικρότερα βήματα».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,6% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Βρανοπούλου: Μια συνειδητή διεκδίκηση χώρου
- Mononews Health 20: Οι 20 πιο επιδραστικοί επιστήμονες Υγείας του 2025
- Τα σενάρια για την Alpha Bank μετά τη νέα δήλωση του Αντρέα Ορσέλ και την μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 5,5%
- Η Δέσποινα Τσαγγάρη «συστήνεται» στην αγορά με πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.