ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνει «όσο το δυνατόν μικρότερα» βήματα για την αύξηση των επιτοκίων της, ώστε να μην αποσταθεροποιήσει την οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
«Μια σαφής αυστηροποίηση ή ακόμη και μια πολύ απότομη ομαλοποίηση… θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει αδικαιολόγητα τον μηχανισμό μετάδοσης και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Σεντένο, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, σε εκδήλωση στη Λισαβόνα.
«Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει προβλέψιμη και να ενεργεί στο περιθώριο με όσο το δυνατόν μικρότερα βήματα».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,6% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αθήνα: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μικροεγκληματικότητα – Στο στόχαστρο «αλυσιδάκηδες» κλοπές και ναρκωτικά
- Διώρυγα Σουέζ: Αναμένει έσοδα 6 δισ. δολάρια μετά την ανάκαμψη κατά 42% τον Ιούλιο
- Μειώσεις τιμών: Ανοίγει η 2η φάση της Εθνικής Πρωτοβουλίας – 387 κωδικοί στο «μικροσκόπιο» για Νοέμβριο-Δεκέμβριο
- «Πακέτο» Μητσοτάκη για την ενέργεια: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Παράταση στο diesel
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.