• Οικονομία

    Μάικλ Μπέρι: Ο άνθρωπος που πρόβλεψε την κρίση του 2008 πούλησε όλες τις μετοχές του


    Ο Μάικλ Μπέρι, ο άνθρωπος που πρόβλεψε την κρίση του 2008 ακολουθεί τις συμβουλές του. Έχοντας αποκαλέσει το πρόσφατο ράλι των αγορών ως «χαζομάρα» και έχοντας προειδοποιήσει -επιτυχώς σύμφωνα με το zerohedge– για δημιουργία δραματικού κραχ έκανε μία κίνηση που κανείς δεν περίμενε.

    Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ο Burry ρευστοποίησε ολόκληρο το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο αξίας $200 εκατομμυρίων και συγκράτησε μόνο τις επενδύσεις του στην ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης των φυλακών GEO Group, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

    Το αντίκτυπο στην μετοχή

    Η είδηση ​​ότι η Burry’s Scion κατείχε μόνο μετοχές της Geo Group με έδρα τη Boca Raton της Φλόριντα, οδήγησε τη μετοχή της σε άνοδο 12% στα 7,68 δολάρια, επεκτείνοντας τα κέρδη της από το τέλος του δεύτερου τριμήνου στο 14%.

    Μεταξύ άλλων, το hedge fund αποχώρησε από θέσεις, όπως η Alphabet, η μητρική Meta Platforms του Facebook, η Bristol-Myers, και επίσης απελευθέρωσε την Apple με πλασματική αξία περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια.

    Κανείς δεν ξέρει πότε ρευστοποίησε τις μετοχές του

    Σίγουρα, η αποκάλυψη 13F της Scion, η οποία απαιτείται για όλους τους διαχειριστές χρημάτων που επιβλέπουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές των ΗΠΑ, δείχνει μόνο τις συμμετοχές σε μετοχές που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της χώρας. Δεν αποκαλύπτει τίτλους που δεν διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ ή θέσεις short. Τέτοιες καταθέσεις είναι επίσης ιστορικές, παρέχοντας ένα στιγμιότυπο των διαθεσίμων ενός αμοιβαίου κεφαλαίου στο τέλος ενός τριμήνου που έληξε πριν από 45 ημέρες και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες επενδύσεις.

    Δεν είναι σαφές πότε κατά το δεύτερο τρίμηνο ο Burry ρευστοποίησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του. Ο 51χρονος επενδυτής έγινε γνωστός μετά από ένα νικηφόρο στοίχημα έναντι των στεγαστικών δανείων ενόψει της οικονομικής κρίσης του 2008. ο ειλικρινής αντιφιλελεύθερος έχει γίνει από τότε μια λατρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δυσοίωνες προβλέψεις για μια επικείμενη ύφεση. Σε ένα tweet του Μαΐου, ανέδειξε το φάντασμα μιας συντριβής παρόμοιας με αυτή πριν από 14 χρόνια.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ήπια πτώση του χρυσού εν αναμονή των πρακτικών της Fed

    ΕΕ: «Όχι» στο αίτημα του Βερολίνου για απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ

    ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στην βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ