• Οικονομία

    Λόρι Λόγκαν (Fed): Πολύ μακριά ακόμη ο στόχος του 2% στον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    H αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Λόρι Λόγκαν

    H αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Λόρι Λόγκαν


    Την ανησυχία της εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, καθώς όπως ανέφερε, η πορεία της οικονομίας και τα στοιχεία που συλλέγονται, δεν αφήνουν το περιθώριο ως προς την μη αύξηση των επιτοκίων ξανα τον Ιούνιο.

    Παράλληλα, τόνισε ότι παρόλο που υπήρξε μια πρόοδος ως προς την μείωση του πληθωρισμού, η Fed έχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνει, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας και μείωσης των τιμών.

    «Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Είναι πολύ μακριά ο στόχος για πληθωρισμό στο 2%», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λόγκαν, παρόλο που η προσδοκία είναι η Fed να ανακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου.

    Όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Fed που σχολίασαν πρόσφατα το θέμα, η Λόγκαν τόνισε ότι η απόφαση τελικά θα βασιστεί στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση, που θα καταγραφούν πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της Fed, Philip Jefferson, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός, ωστόσο, όπως είπε, παρακολουθείται ο αντίκτυπος που θα έχουν οι αυξήσεις επιτοκίων στην οικονομία, προτού παρθούν κρίσιμες μελλοντικές αποφάσεις.

    Πηγή: CNBC

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Αναπάντεχη πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Goldman Sachs: Αύξηση κερδών για τον S&P 500 κατά 30% με την τεχνητή νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ