• Οικονομία

    Goldman Sachs: Αύξηση κερδών για τον S&P 500 κατά 30% με την τεχνητή νοημοσύνη

    • NewsRoom
    Η Goldman Sachs στήνει σκηνικό για short στην Ελλάδα το 2022 – Τι έγινε σε 1,5 μήνα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1.000 μονάδες κι άλλαξε στάση;

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 1,5% ετησίως τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

    «Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη του S&P500 κατά 30% ή περισσότερο την επόμενη δεκαετία», δήλωσε σήμερα στο CNBC, ο ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής της Goldman, Μπεν Σνάιντερ.

    Σημειώνεται ότι η εμφάνιση του ChatGPT, του chatbot που αναπτύχθηκε από την OpenAI, έχει οδηγήσει τον κόσμο στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί πια σημείο αναφοράς στην καθημερινή ζωή πολλών.

    Έδωσε επίσης ένα νέο boost στους επενδυτές που επιθυμούν μια νέα κινητήριo δύναμη ως προς την αύξηση των κερδών τους, σε μια εποχή που το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας βρίσκονται σε ένα τέλμα τρόπον τινά και αυξάνουν την απαισιοδοξία.

    «Είναι ξεκάθαρο στους περισσότερους επενδυτές ότι τα άμεσα κέρδη βρίσκονται στον τομέα της τεχνολογίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σνάιντερ. «Το πραγματικό ερώτημα είναι σε ποιους επενδυτές ταιριάζει και ποιοι θα βγουν νικητές», προσθέτει.

    Τονίζει δε ότι «το 1999 ή το 2000, όταν ξεκινούσε η ανάπτυξη της τεχνολογίας, θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστούμε το Facebook ή την Uber να αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας».

    Τέλος, επισημαίνει τις δυσκολίες των εταιριών που επιφέρουν οι αυξήσεις των επιτοκίων λέγοντας ότι «Αν τα επιτόκια είναι υψηλά, ως εταιρεία, μπορεί να κάνετε πίσω τις δαπάνες σας. Και πράγματι, αν δούμε τις εξαγορές του S&P 500, μειώθηκαν κατά 20%, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ίσως δεν έχουμε δει όλες τις επιπτώσεις αυτού του κύκλου σύσφιξης».

    Διαβάστε επίσης: 

    Τεχνητή Νοημοσύνη: Προσόν η γνώση του ChatGPT για τους εργοδότες

    Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το διακύβευμα των εκλογών είναι πρόοδος ή άλλη μια περιπέτεια

    Burberry: Βουτιά της μετοχής έφερε η επιβράδυνση των πωλήσεων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ