• Οικονομία

    Λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις – Τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες

    • NewsRoom
    taxis


    Προθεσμία πέντε ημερών έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να καταθέσουν μέσω taxis τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 800.000 πολίτες πρέπει να βιαστούν καθώς δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή των φετινών δηλώσεων.

    Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει τα μεσάνυχτα της 26ης Ιουλίου και θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα δοθεί δεύτερη παράταση.

    Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 5,4 εκατ. δηλώσεις ενώ η πρώτη δόση του φόρου για όσους έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

    Ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα τη δεύτερη στις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

    Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν θα καταθέσουν εγκαίρως τη δήλωσή τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ ανεξάρτητα αν πληρώνουν ή όχι συμπληρωματικό φόρο και 250 ευρώ όσοι τηρούν απλογραφικά στοιχεία και λάβουν χρεωστικό σημείωμα. Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία και δεν υποβάλλουν εντός των χρονικών ορίων τις δηλώσεις τους, φτάνουν στα 500 ευρώ.

    Το 47,53% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι 2.606.441 φορολογικές δηλώσεις είναι μηδενικές.

    Για το 12,84% των φορολογουμένων ή 702.170 φορολογουμένους προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 414 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που θα επιστρέψει ή θα συμψηφίσει το Δημόσιο με άλλες οφειλές των φορολογουμένων ανέρχεται σε 291,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε ποια εταιρεία δουλεύουν για 4 μέρες και πληρώνονται για 5: Πώς «παρήγαγε» αφοσιωμένους και ικανοποιημένους υπαλλήλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβερνητική κρίση με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ – Χωρισμένη στα δύο η κυβέρνηση με φόντο τις εκλογές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Τέλος στην αυθαιρεσία της αγοράς εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ