ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 5,2% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, καθώς από τα επιμέρους καταστήματα οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά μόνο στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακευτικά- καλλυντικά.
Ειδικότερα, μείωση των πωλήσεων καταγρφάφηκε σε: Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (26,4%), Πολυκαταστήματα (23,8%), Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη-Οικιακό εξοπλισμό (16,6%), Ένδυση- Υπόδηση (6,5%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (2,8%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,1%).
Αντίθετα, αυξήθηκαν σε: Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (7,2%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4%).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 5,2% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024 σημείωσε αύξηση 0,1%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,5% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024.
Ενώ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε μείωση 1,8% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024 σημείωσε μείωση 0,2%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,8% τον Αύγουστο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024.
Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εδώ
Διαβάστε επίσης:
Χρήστος Σταϊκούρας: Υπεγράφη η σύμβαση έργου 53 εκατ. ευρώ για την άρδευση στην Ερμιονίδα
ΔΕΔΔΗΕ: Από αύριο το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο νυχτερινό ρεύμα
Ρωμανός για εκδήλωση στο Ίδρυμα Καραμανλή: Η ΝΔ έχει την πιο συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.