ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Νέα ρύθμιση για τους γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμούς καταχώρισης στο Κτηματολόγιο
«Στο τέλος του 2025 κάθε τετραγωνική σπιθαμή, κάθε τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης, θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο κωδικό Αριθμό Ελληνικού Κτηματολογίου», επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Είναι μια ευκαιρία την οποία σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε σε κάθε περίπτωση, στο τέλος αυτής της διαδρομής (…) και για τις επενδύσεις και για τις μεταβιβάσεις και για τις δωρεές, γονικές παροχές, κληρονομιές, όλα αυτά τακτοποιούνται (…)
Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που θέσαμε πέρυσι, τον Ιούλιο. Εγώ προσωπικά βρήκα την κτηματογράφηση του 39%, ολοκληρωμένη δηλαδή από το 1995 που ξεκίνησε επισήμως επί Κώστα Λαλιώτη μέχρι τον Ιούλιο του 2023 ήταν στο 39% ολοκληρωμένη.
Τον Ιανουάριο θα είμαστε στο 60%, μετά από λίγους μήνες στο 70%, το καλοκαίρι στο 80%, το φθινόπωρο στο 90% και τέτοια εποχή του χρόνου ελπίζω να είμαστε πιστοί στη δέσμευσή μας και θα είμαστε στο 100% (…)
Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν διότι έχουν δηλωμένη γη περισσότερη από αυτή που αντιστοιχεί στα τοπογραφικά τους. Υπάρχει μια μειοψηφία η οποία έπαιρνε αγροτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας διπλάσια και τριπλάσια γη από αυτήν που πραγματικά έχει. Ή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι από λάθος τους έχει αποδοθεί περισσότερη γη και δεν θέλουν να τη χάσουν. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες έχουν γίνει διάφορες καταπατήσεις και οι οποίες με το Κτηματολόγιο αναδεικνύονται, αναδύονται και έρχονται στην επιφάνεια».
«Πηγαίνουμε στον Εισαγγελέα τις οργανωμένες καταπατήσεις» σημείωσε.
Ο κ. Κυρανάκης υπογράμμισε, ακόμα ότι «όλες οι χώρες έχουν τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είμαστε τελευταία στην Ευρώπη που δεν έχει κτηματολόγιο. Αυτό βέβαια μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε πιο αναβαθμισμένο τεχνολογικά».
Αναφερόμενος στην παρουσίαση, τη Δευτέρα 30/12, του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εθισμό ανηλίκων στα social media, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα:
«Θέλουμε να δώσουμε εργαλεία στον κάθε γονιό, εργαλεία στον κάθε πατέρα και στην κάθε μητέρα να μπορεί να έχει τα απαραίτητα για το control του γονικού ελέγχου που εκείνος κρίνει για την υγιή σχέση του παιδιού με την τεχνολογία και την υγιή σχέση του γονιού με το παιδί. Δεν πρόκειται το κράτος να γίνει ο μπαμπάς και η μαμά του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα