Οικονομία

Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

επίδομα παιδιού


Σε προσωρινό κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτήσεων Α21 – Επίδομα Παιδιού προχωράει ο ΟΠΕΚΑ την επόμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2021 θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό που στοχεύουν σε διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του Α21

Πότε καταβάλλονται επιδόματα, συντάξεις και οικονομικές ενισχύσεις-Όλες οι πληρωμές Δεκεμβρίου

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίαςΣΧΟΛΙΑ