• Κίνα: Μειώνει στο μισό τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

    Συγκεκριμένα το Πεκίνο ενημέρωσε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τους τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολαρίων

    Τη μείωση δασμών στα αμερικανικά προϊόντα ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας μετά και την υπογραφή της Πρώτης Φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου.

    Συγκεκριμένα το Πεκίνο ενημέρωσε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τους τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολαρίων.

    Η μείωση αυτή θα ισχύσει από τις 14 Φεβρουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ προκειμένου να αρθούν όλοι οι δασμοί στο διμερές εμπόριο.

    «Από τις 14 Φεβρουαρίου οι δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα που είχαν αυξηθεί κατά 10% την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα μειωθούν στο 5%, ενώ στα προϊόντα που η αύξηση ήταν 5% θα μειωθεί στο 2,5%» αναφέρεται.

    Εκφράζεται επίσης η ελπίδα Πεκίνο και Ουάσιγκτον να καταφέρουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την πρόσφατη συμφωνία, να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς, να αναπτύξουν το διμερές εμπόριο και τις οικονομικές σχέσεις καθώς επίσης να συνεισφέρει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

    Η δήλωσε έρχεται μετά την υπογραφή της Πρώτης Φάσης της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν Κίνα και ΗΠΑ στις 15 Ιανουαρίου, που θεωρήθηκε μία σημαντική πρώτη κίνηση ώστε να λάβει τέλος ο εμπορικός πόλεμος που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων, ο οποίος στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και οδήγησε στην επιβράδυνση τόσο της δικής τους όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.