Οικονομία

Και την Moody’s θα δει στις ΗΠΑ ο κ. Χρ. Σταϊκούρας – Τι κάνουν οι τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη;

Χρήστος Σταϊκούρας-Yπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας-Yπουργός Οικονομικών


Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (Νέα Υόρκη) βρίσκονται ήδη και οι Έλληνες τραπεζίτες για επαφές με funds προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν αμερικάνικα funds ενόψει νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζουν.

Είναι σημαντικό δε, ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει κλείσει ραντεβού και με τα στελέχη της Moody’s, επιδιώκοντας το συντομότερο δυνατό αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα  Kristalina Georgieva, με την επόμενη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα Christine Lagarde, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κ. Keith Krach.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεών της.


ΣΧΟΛΙΑ