ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι, υποστήριξε την Παρασκευή ότι είναι «πολύ νωρίς να πει κανείς» αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να εξετάσει μια ακόμα αύξηση επιτοκίων.
Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση τον Οκτώβριο «δείχνει ότι η αγορά επιβραδύνεται», τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο Κασκάρι, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που περιμένει να δει η Fed γιατί σημαίνει ότι η οικονομία επιστρέφει σε μια ισορροπία.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να αντιδράσει υπερβολικά σε μία μόνο έκθεση για την απασχόληση.
Ερωτώμενος αν η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων που σημειώθηκε μετά την έκθεση μπορεί να αναγκάσει τη Fed να συσφίξει ξανά τη νομισματική πολιτική, ο κ. Κασκάρι ανέφερε ότι «απλά πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα για να δούμε αν σημειώνουμε αρκετή πρόοδο για να φέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%».
«Οπότε είναι πολύ νωρίς να πούμε» πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Εκδήλωση στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά
Σε ΦΕΚ η απαλλαγή των πληγέντων στη Θεσσαλία από συμμετοχή σε φάρμακα – εξετάσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά είναι τα έργα που θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ
- Sinsay: Τι τζιράρει στην Ελλάδα η «πολωνική Zara» που ανοίγει ένα κατάστημα τον μήνα