ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά με τη μάχη της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στα Παραπολιτικά 90,1.
«Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», πρόσθεσε.
Για την τιμή του αρνιού στο «καλάθι του Πάσχα», είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε», λέγοντας πως «συζητάμε με την αγορά» και πως «οι τιμές είναι σε αποκλιμάκωση».
Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενο μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά είδη πως «το μέτρο εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν την μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδα χωρίς αποτέλεσμα».
Διαβάστε επίσης:
Παπαστεργίου: Το Gov.gr Wallet κατέβασαν 120.000 πολίτες τον τελευταίο μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα κέρδη είχαν στο 9μηνο Κούστας, Φράγκου, Τσάκος, Κωνσταντακόπουλος, Προκοπίου, Παληού, Αλαφούζος
- Η δεσπόζουσα θέση της booking.com
- Γονική παροχή με επικαρπία στον γονιό: Πότε δεν συμφέρει και ποια λύση είναι καλύτερη σε περίπτωση χρεών
- O εντυπωσιακός γάμος του γιού του Αβραμόπουλου, τι φοβάται το ΜΜ, τον Μάρτιο ο ανασχηματισμός, το τετ α τετ Αδωνι – Greg και το γκάζι Παπασταύρου