ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, είναι έτοιμες να απορρίψουν και πάλι τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό», όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Κομισιόν, μεθαύριο, θα αποφανθεί ότι το πρόγραμμα μείωσης του ιταλικού χρέους δεν σέβεται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της την Τετάρτη», γράφει το Ansa. «Με τον τρόπο αυτό θα γίνει το πρώτο βήμα της πορείας η οποία, αν δεν υπάρξουν νέες εξελίξεις, θα οδηγήσει στην έναρξη διαδικασίας κυρώσεων για υπερβολικό έλλειμμα, εξαιτίας του δημόσιου χρέους», καταλήγει το ιταλικό πρακτορείο.
Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό ότι το επόμενο Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα δειπνήσει το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Η ΕΕ να καταστεί πιο κυρίαρχη και καλύτερα εξοπλισμένη» – Πως σχολιάζει την Σύνοδο Κορυφής
- Intralot: 10ετή επέκταση συμβολαίου με τη Λοταρία του Άινταχο
- Χρηματιστήριο: Μetlen από άλλο… πλανήτη, το άτσαλο γύρισμα στην Πειραιώς και ο πωλητής στην Τιτάν που σταμάτησε
- Τραμπ: Επιτέθηκε σε CNN και New York Times – Να απολυθούν άμεσα οι ρεπόρτερ των fake news, έχουν σατανικές προθέσεις
