ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα χαμόγελα του Κυριάκου και τι θα λένε οι δημοσκοπήσεις, Πιέρ και Πετραλιάς οι νέοι αρχιτέκτονες, σε Intralot και ΕΛΠΕ η προσοχή, ο ΚΜ και η Credia, οι απαιτήσεις της νεαρής του shipowner και το πάρτι του Roussev
Έως τις 30 Απριλίου 2021
Απόφαση με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές , με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.
“Η Κυβέρνηση προχωρά σε μια γενναία και αποφασιστική κίνηση στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, και προσθέτει:
“Η καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών των προσώπων αυτών τελούσε ήδη σε αναστολή, διότι αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που πήραμε και επικαιροποιήσαμε στην πορεία.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της πραγματικότητας, προχωρήσαμε σήμερα στην επιμήκυνση του χρόνου καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα έως τις 30 Απριλίου του 2021.
Πήραμε, παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν, για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
- Ο νέος δικαστικός χάρτης έναν χρόνο μετά: 6 δικηγόροι αποτιμούν αν κατάφερε να βελτιώσει τη Δικαιοσύνη
