• Οικονομία

    ΗΠΑ: Άνοδος 0,6% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

    • NewsRoom
    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ


    Συγκρατημένη άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση της τιμής της βενζίνης περιόρισε τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6% τον Αύγουστο έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,2%.

    Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο είχαν καταγράψει κέρδη 0,5%.

    Εξαιρουμένης της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 0,2% υψηλότερα.

    Οι δαπάνες λιανικής αυξήθηκαν στις περισσότερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των παντοπωλείων.

    Οι πωλήσεις επίπλων και σε εξειδικευμένα καταστήματα, όπως αυτά που πωλούν αθλητικά είδη, μειώθηκαν κατά 1% και 1,6% αντίστοιχα.

    Παρά τις 11 αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που αποσκοπούσαν στη μείωση της ζήτησης, η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή με τους Αμερικανούς αγοραστές να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μετρητά, χάρη σε μια ισχυρή αγορά εργασίας.

    Ωστόσο, μετά από ένα καλοκαίρι ισχυρών δαπανών, οι καταναλωτές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης των πληρωμών των φοιτητικών δανείων και των αυστηρότερων προτύπων δανεισμού, που θα μπορούσαν να περιορίσουν τις δαπάνες.

    «Η Fitch συνεχίζει να βλέπει τον καταναλωτή ως σχετικά υγιή, υποστηριζόμενο από τη χαμηλή ανεργία και τον κάπως φθίνοντα πληθωρισμό των αγαθών», αναφέρει ο David Silverman, ανώτερος διευθυντής της Fitch Ratings.

    Ωστόσο, σημειώνει ότι «προκύπτουν αντίθετοι άνεμοι», επικαλούμενος χαμηλότερες αποταμιεύσεις καταναλωτών και την επανέναρξη των πληρωμών των φοιτητικών δανείων αυτό το φθινόπωρο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λαγκάρντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παύσης – Αργεί η μείωση στα επιτόκια

    Γεωργιάδης: Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο

    ΕΚ για Τουρκία: Η ενταξιακή διαδικασία της στην ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες



    ΣΧΟΛΙΑ